preloader

Urbanovi dani 2019

Ove godine se na Paliću tradicionalno održavaju Palićke vinske svečanosti, manifestacija kojom se proslavlja Sveti Urban, zaštitnik vinara i vinogradara.

Tradicionalni festival SOKODALOM na Paliću

Umetničko udruženje talenata TALENTUM osnovano je januara 2013. godine. Tokom protekle četri godine pokrenuli su i realizovali nekoliko manifestacija, susreta i takmičenja od regionalnog značaja. Njihovi programi se realizuju na visokom umetničkom nivou, uključujući što širi krug stanovništva regiona, a njihovim zalaganjima zaslužili su priznanje kako profesije.

Folk music fest -Juhászok

Festival mađarskih narodnih igara i pesama Juhasok se ove godine održava peti put. Cilj ove manifestacije je promovisanje mladih umetnika koji se bave izvođenjem mađarske narodne muzike kao i predstavljanje mađarske narodne muzike širem auditorijumu.

Zlatni kotlić Palića

U organizaciji Udruženja “Konoba Kujundžić” i ove godine će se održati manifestacija “Zlatni kotlić Palića”. Pored samog jezera Palić, kuvari, bili to amateri ili profesionalci, takmičiće se da na svoj način naprave najbolju riblju čorbu ove godine. O pobednicima odlučuje međunarodni žiri.

Odaberite jezik