preloader

Vožnja katamaranom

Pogledajte obalu Palićkog jezera iz drugog ugla! Sada možete da uživate na Paliću i ploveći katamaranom. Katamaran radi svakog vikenda od 13 do 20 časova i usidren je pored broda na jezeru. Vožnja jezerom traje 45 minuta a postoji mogućnost i za obilazak celog jezera. Cena vožnje je 300 dinara po osobi. Postoji mogućnost i organizovanog prevoza grupe.

Obilazak zaštićenih područja

Obilazak zaštićenih prirodnih područja se može organizovati uz prisustvo stručnih vodiča i uz prethodnu najavu. Minimalan broj za grupu je 5 a maksimalni 50.

Zoo vrt

Ustanova Zoološki vrt Palić je osnovana 1950. godine i prostire se na 15 hektara. Raspolaže sa više od 150 životinjskih vrsta koje su smeštene u pedesetak volijera i objekata, dok se u Prihvatilištu za životinje nalazi preko 800 jedinki.

1key 1out

Onekeyoneout je jedinstvena verzija realističke igre čiji je cilj da se nađe ključ za izlaz iz zaključane prostorije za samo 60 minuta.

Birdwatching

Posmatranje ptica je aktivnost za koju je neophodan mir i tišina a to Palić i Ludaš svakako imaju. Specijalni rezervat prirode Ludaš poznat je po bogatoj fauni ptica, koje možete pogledati u svom prirodnom staništu od aprila do septembra.

Vožnja čamcima

Jezero pruža mogućnosti za razne sportove na vodi ali i za uživanje na vodi. Mogu se iznajmiti čamci, pedaline i katamarani.

Jahanje

Na Paliću i okolini nalazi se nekoliko objekata koji pružaju mogućnost rekreativnog jahanja kao i škola jahanja. Takođe, moguće je organizovati i vožnju fijakerom.

Odbojka na pesku

Muški štrand i peščana plaža idealna su podloga za igranje odbojke na pesku. Na samoj plaži ali i Muškom štrandu postoji nekoliko terena za odbojku.

Jedrenje

Jedriličarski klub organizuje nekoliko zvaničnih takmičenja u jedrenju a za one koji to nisu još probali a postoji želja, organizuje se škola windsurfinga (jedrenja na dasci).

Tenis

Tenis se na Paliću igra dugi niz godina, a za sve ljubitelje i rekreativce teniski tereni se nalaze u šumi Velikog parka.

Vožnja bicikla

Palić i Suboticu moguće je obići biciklom.

Termalni bazen

Termalni bazen na Paliću je trenutno u fazi rekonstrukcije u sklopu projekta izgradnje Spa centra i akva parka na Paliću.

Select language